Clean Power for Taxis, een project van Bond Beter Leefmilieu en de taxifederatie GTL, begeleidt gemeenten en hun taxiondernemingen bij de overstap naar een zero-emissie taxivloot. 

Begeleiding bij de transitie naar zero-emissie taxi's

Omschrijving

Clean Power for Taxis, een project van Bond Beter Leefmilieu en de taxifederatie GTL, begeleidt gemeenten en hun taxiondernemingen bij de overstap naar een zero-emissie taxivloot.  Taxi’s zijn de ideale nichevloot om elektrisch rijden in Vlaanderen te promoten: ze zijn zichtbaar in het straatbeeld, doen veel kilometers, hebben een onmiddellijke impact op de luchtkwaliteit en bij elke taxirit kan de taxichauffeur als ambassadeur zijn klanten de voordelen van elektrisch rijden laten ervaren.

Een grote groep stakeholders zet zijn schouder dit project. De projectpartners willen oplossingen bieden voor de uitdagingen die met de transitie naar elektrische taxi’s gepaard gaan. Vandaag rijden in 6 Vlaamse gemeenten (Leuven, Gent, Mechelen, Brugge, Brasschaat, Knokke-Heist) 39 elektrische taxi’s. Oostende, Hasselt en Sint-Niklaas starten dit jaar met de vergroening van hun taxivloot. Zo maken we samen werk van schone lucht in de stad!

Bond Beter leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu werkt samen met organisaties, burgers, overheden en ondernemingen, met één doel: de transitie maken naar een duurzame, hernieuwbare samenleving. Om dat te realiseren, is er een omslag nodig op het vlak van energie, mobiliteit, grondstoffen, voeding en ruimtelijke ordening. BBL investeert actief in een groeiende groep van aangesloten organisaties. Bovendien zet de organisatie ook projecten en campagnes op poten, om die transitie in de praktijk waar te maken. Kortom, ze bundelt de krachten om nu de juiste keuzes te maken. Voor de toekomst.

Contactgegevens

Bart Dumoulin
02 282 19 47
bart.dumoulin@bblv.be

Kostprijs

Betalend aanbod