City of Things - Slimme steden en gemeenten

Via de oproepen City of Things wil de Vlaamse overheid elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken. Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio.

Elk jaar voorziet Vlaanderen middelen voor projecten waarbij lokale besturen een maatschappelijke uitdaging op een slimme manier willen aanpakken en daarbij willen samenwerken met of aankopen bij ondernemingen.

Projecten binnen het thema Smart Economy krijgen gezien de aanblijvende economische gevolgen door de COVID19 pandemie voorrang, maar ook binnen de andere domeinen kunnen projecten ingediend worden.

De steun per goedgekeurd project bedraagt maximum € 900 000,00 en maximaal 80% van de totale projectkosten. Er wordt een eigen inbreng gevraagd van minimum 20%. Projecten moeten binnen de 30 maanden gerealiseerd worden.

De aanvraagprocedure wordt in detail beschreven in de handleiding. De aanmelding van ideeën kan tot 15 september 2021, 12u. Het gedetailleerde aanvraagformulier en de projectbegroting moeten ondertekend uiterlijk op vóór 6 december 2021, 12u doorgestuurd worden.

• VLAIO

• Lokale besturen
  • intercommunales (als projectpartner, maar kunnen geen aanvraag indienen)

De oproep is niet gericht naar ondernemingen of kennisinstellingen, maar zij kunnen tijdens de uitvoering van de proejcten betrokken worden als aanbieder van externe begeleiding, als aanbieder van eventuele ontwikkelingen en toepassingen, voor deelname aan marktverkenningen.

Twee stappen:

- aanmelding ideeën: 15 september 2021, 12u