Natuur in je buurt - projectsubsidie

Omschrijving

De projectoproep Natuur in je Buurt 2020 wil projecten ondersteunen die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijke uitdaging via natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen. Hierbij streven we enerzijds naar meer bereikbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle natuur in de nabijheid van mensen en anderzijds naar een meer robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat ook de biodiversiteit blijvend ondersteund wordt.

Maar niet iedereen heeft een stukje groen in zijn buurt. De vraag naar groenzones in de nabije omgeving was zelden zo groot als vandaag.

Het Bosforum en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid werkten recent samen aan het ‘praktijkgericht actieplan natuur en gezondheid’. Het plan bevat een brede waaier aan aanbevelingen waarop zowel beleidsmakers als initiatiefnemers in de natuur- en gezondheidssector zich kunnen baseren om natuuroplossingen in het kader van onze gezondheid tot stand te brengen. Het actieplan vormt dus het perfecte brugje naar de projectsubsidie Natuur in je buurt. Je kan het actieplan hier terugvinden.

Organisatie

Agentschap Natuur en Bos

Doelgroep

Gemeentebesturen, verenigingen, organisaties

Call

15 september 2020