Omschrijving
De strijd tegen voedselverspilling begint op restaurant. De gemeente Overpelt stimuleert inwoners sinds 2015 om hun restjes te laten inpakken voor thuis. Met succes!
Tips
- Voor inhoudelijke ondersteuning kan je terecht bij Vlaco vzw.
- Werk met een charter dat kan worden uitgehangen, waarin de horecazaak zijn engagement aangeeft.
- Zorg voor stickers, bijvoorbeeld met de vermelding ‘Restorestjes hier verkrijgbaar’, die de deelnemende horecazaak op de deur kan kleven.
- Op de doosjes worden best richtlijnen weergegeven voor de bewaring en het opwarmen van het voedsel.
- Bekendheid van het project bij de inwoners is belangrijk, want sommigen moeten nog een drempel overwinnen om restjes te durven meenemen.
- Houd steeds rekening met de voorschriften in verband met voedselveiligheid.
Sterke punten
- Er is een sterke betrokkenheid van de deelnemende horecazaken.
- Meestal zijn het de uitbaters zelf die aan de klanten voorstellen om de restjes mee naar huis te nemen.
- Wanneer het project volledig opgestart is moet er nadien nog maar weinig tijd in gestoken worden.
|
Investeringskost |
|
Doorlooptijd |
|
Personeelsinzet |
|
Quickwin |
Contact
Betrokkenen
- Gemeentebestuur
- Horecazaken Overpelt
- Limburg.net
- Vlaco