Horeca mee in de strijd tegen voedselverspilling

Restorestjes in de strijd tegen voedselverspilling - Overpelt

De strijd tegen voedselverspilling begint op restaurant. De gemeente Overpelt stimuleert inwoners sinds 2015 om hun restjes te laten inpakken voor thuis. Met succes!

• Gemeentebestuur
  • Horecazaken Overpelt
  • Limburg.net
  • Vlaco

• Voor inhoudelijke ondersteuning kan je terecht bij Vlaco vzw.
  • Werk met een charter dat kan worden uitgehangen, waarin de horecazaak zijn engagement aangeeft.
  • Zorg voor stickers, bijvoorbeeld met de vermelding ‘Restorestjes hier verkrijgbaar’, die de deelnemende horecazaak op de deur kan kleven.
  • Op de doosjes worden best richtlijnen weergegeven voor de bewaring en het opwarmen van het voedsel.
  • Bekendheid van het project bij de inwoners is belangrijk, want sommigen moeten nog een drempel overwinnen om restjes te durven meenemen.
  • Houd steeds rekening met de voorschriften in verband met voedselveiligheid.
Horeca mee in de strijd tegen voedselverspilling

Veronic Duysters
gemeente Pelt

• Er is een sterke betrokkenheid van de deelnemende horecazaken.
  • Meestal zijn het de uitbaters zelf die aan de klanten voorstellen om de restjes mee naar huis te nemen.
  • Wanneer het project volledig opgestart is moet er nadien nog maar weinig tijd in gestoken worden.