Ssst! Hier ligt een stille weg

Ssst! Hier ligt een stille weg - Heusden-Zolder

De gemeente Heusden-Zolder, de verschillende dorpsraden en Trage Wegen vzw sloegen begin 2012 de handen in elkaar om werk te maken van de trage wegen. Het begin van een prachtig netwerk van maar liefst 200 kilometer voor voetgangers en fietsers.

• Dorpsraden Heusden-Zolder
  • gemeentebestuur Heusden-Zolder
  • vzw Trage Wegen

Ssst! Hier ligt een stille weg

Ann Cardinaels
gemeente Heusden-Zolder
Paul Coolen
Dorpsraden Heusden-Zolder
Zowie Vangeel
vzw Trage Wegen

• Het Stille Wegenproject in Heusden-Zolder is bottom-up gestart vanuit de verschillende dorpsraden, die daarna zelf professionele hulp inschakelden om in een volgende fase het project over te dragen aan de gemeente voor uitvoering. Ook na die overdracht blijft er een maximale betrokkenheid van de burgers.
  • Doordat het project in sterke mate gedragen is door de mensen van Heusden-Zolder werden ook veel vrijwilligers bereid gevonden om actief mee te werken in het project. Het brede draagvlak stond dus garant voor een succesverhaal.