Stad deelt haar auto met burgers - Bilzen

Bilzen heeft als eerste Limburgse stad een autodeelproject gelanceerd waarbij één auto van de stad tijdens de avonduren en in het weekend beschikbaar is voor inwoners van Groot-Bilzen. Het project past perfect in het actieve beleid van de stad rond duurzame mobiliteit.

• Stad Bilzen
  • CozyCar

• Een doordacht tariefbeleid helpt om het project te laten slagen. In Bilzen hadden enkele gebruikers hun contract opgezegd, omdat ze het te duur vonden. Daarom besliste de stad om de nachturen gratis te maken.
  • Het Vlaamse Netwerk Autodelen.net geeft informatie over autodelen en begeleidt overheden bij het plannen en opzetten van een autodeelactieplan.
  • Op de website van CozyCar vind je alle nodige uitleg over wat er komt kijken bij het delen van het gemeentelijk wagenpark met de bevolking.

Els Kruijen
stad Bilzen

• Omdat voor dit project gebruik wordt gemaakt van een dienstvoertuig dat al eigendom was van de stad, is er geen grote investering nodig.
  • Door te werken met een sleutelkastje is persoonlijk contact niet meer nodig, wat tijds- en ook kostenbesparend is voor de gemeente.
  • De wagen staat geparkeerd in het centrum, een praktische ligging voor alle deelgemeenten.
  • icon-budget
    Investeringskost
  • icon-clock
    Doorlooptijd