Gezonder renoveren dankzij asbestinventaris

BENoveren en subsidie asbestinventaris - Riemst

Riemst pakt uit met een eigen subsidie voor energiezuinige renovaties. Om de gezondheidsrisico’s bij verbouwingen te beperken, komt het gemeentebestuur bovendien tussen in de kosten voor de opmaak van een asbestinventaris. Daarmee is de gemeente twee keer toonaangevend!

• Gemeente Riemst

• Informeer de verschillende stadsdiensten over de subsidiereglementen, zodat zij inwoners kunnen informeren wanneer de gelegenheid zich voordoet.
Gezonder renoveren dankzij asbestinventaris

Wouter De Bruyn
ambtenaar klimaat

• Door je inwoners, bovenop tegemoetkomingen van andere overheden, een extra financieel steuntje te geven bij een BENovatie, overtuig je hen vaak om nog verder te gaan bij een energetische renovatie. Dit doet zowel de CO₂-uitstoot als de energiefacturen dalen.
  • Door de BENoveren-premies te koppelen aan de sociale achtergrond, worden mensen bereikt die anders niet grondig, energetisch zouden renoveren.
  • De premie verlaagt de drempel om een asbestdeskundige in te schakelen en sensibiliseert bewoners over het gevaar.